Praksis i folkehøgskole + Eksamenstid + Vinterkonsert + Sangoppdrag i førjulsstria

DSC_5543 kopi

Praksis
Det går mot slutten av det siste høstsemesteret på bacheloren Faglærer i Musikk på Høgskolen i Hedmark, avdeling Hamar. Jeg har vært 1+3 uker i praksis på Ringerike folkehøgskole på linjen Musikk og Teater med gode klassekamerater hvor vi har kost oss og lært mye! En herlig gjeng elever og lærerer vi fikk gleden av å bli kjent med og ikke minst lære av gjennom skolehverdagen der vi i første uka hadde observasjonspraksis, til vi i neste runde var de som underviste og ledet klassen og mindre grupper. Da vi kom tilbake til Hønefoss etter noen uker på skolen på Hamar fikk vi mer ansvar og bedre kjennskap med elevene da dem i denne intensuka jobbet med å få siste regi, kostymer, sminke, scenografi, lys, lyd, pr, koreografi, replikker, sanger med mer på plass til forestillingene med Peter Pan Jr for lokale barnehager og førsteklassinger i Ringerike. Kjempeartig å følge med på utviklinga, og være en del av gjengen som steppet inn med kostymeskift og scenografiflytting under forestillinger da det oppstod sykdom. Siste uka fikk vi studentene være undervisere i fordypningsfag, der 2 stk hadde band, ei hadde monolog og jeg hadde noen herlige elever på swingkurs i 2 dager – veldig moro!

Vi avsluttet hele praksisperioden med å samle hele klassen og fremføre sangene «Wading in deeper» og «Poker Face» – og mine elever fikk vise frem sin nye swingkunnskap mens de danset til bandets innøvde «Crazy Little Thing Called Love» – det ble så god stemning at bandet spilte sangen en gang til og resten av oss slang oss med på gulvet og danset med! Da tiden kom til at vi skulle si hade begynte det plutselig å gå opp for oss at vi ikke skulle jobbe med denne gjengen lenger og det ble noen tårer, men heldigvis var det fordi vi hadde en kjempebra praksisperiode!

Jeg gleder meg til å følge med på denne gjengen videre, og ser stort fram til å komme tilbake for å se på vårproduksjonen til den fine klassa der dem setter opp en musikal for et litt eldre publikum enn 4-7åringer.. 🙂

Takk for meg Ringerike folkehøgskole og Musikk & Teater!

Screenshot 2014-11-24 22.52.58

Bilder fra Peter Pan jr – begge cast 🙂 – veldig flinke elever!

 

1415662288302_resizedMusikkpedagogikkeksamen!
Jepp, det er den tida av året… Det er tid for pedagogikkeksamen både ved skriftlig innlevering og muntlig eksamen fra høstens temaer. Jeg er veldig spent på åssen dette skal gå, men man må bare gjøre sitt beste, så får det være godt nok! 🙂 Ped-faget er avsluttende fag nå til jul. Selv om jeg synes det er et spennende fag skal det bli godt å bli ferdig med det slik at jeg kan konsentrere meg mer om de andre fagene. Har laget noen slike tankekart til muntligeksamen, men jeg får så vondt i armene av å skrive for hånd pga senebetennelse i armen, og det er jo bare dumt og dårlig timet. Men 2 uker får jeg bare overleve!!

 

Vinterkonsert
Det er rart å tenke på at om 2 uker er det juleferie, eller det vil si vi har ikke mer skole, annet enn at vi skal øve med skoledamekoret, og på egne innslag til vinterkonserten som er 18. desember i Hedmarksmuseets aula – jeg skal synge «Se ilden lyse» kjent av Sissel Kyrkebø, så det er jo spennende nok i seg sjøl å begi seg ut på, men jeg har fått med meg 7 stk fra klassen og 2 fra 2.klasse på musikk som skal være med på innslaget!

klementiner-smaken-av-jul18

Jeg og Lisa har snakket om å shine litt i leiligheta i helga og legge inn litt julestemning!

Jeg har også fått et par sangforespørsler nå inn mot jul (etter eksamen) 🙂
så det er hyggelig, og jeg gleder meg til dette!! 🙂

God førjulstid mens vi venter på snøen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

(Spamcheck Enabled)